Okulumuzun Tarihçesi

         Okulumuz 1945 yılında kurulmuş olup yıllardır değişik binalarda değişik isimler altında köyümüze hizmet vermektedir.

 

         Yolbaşı İlköğretim Okulu, 1945 yılında kurulan Yolbaşı İlkokulu ile 1973 yılında kurulan Yolbaşı Ortaokulu'nun 1984 yılında birleştirilmesi sonucu oluşturulmuştur.

 

         Okulumuzun çekirdeği sayılabilecek Yolbaşı İlkokulu, 1945'te köyümüzün coğrafi olarak tam ortasına, köy merkezine 1 km uzaklıkta boş bir arsaya tek derslikli olarak kurulmuştur. Zamanla önce iki derslikli daha sonra da yapılan ek binalarla sekiz derslikli olarak hizmet sunmuştur. Bu dönem içerisinde Kalkandere bölgesinin en başarılı okulu olma derecesini hiç elden bırakmamıştır.

 

        1973 senesine kadar Yolbaşı İlkokulu'ndan mezun olan öğrenciler ya Kalkandere Ortaokuluna ya da Ortapazar Ortaokulu'na yürüyerek gidiyorlardı. Fakat bu durum gerek öğrencilerimiz gerekse veliler açısından büyük sıkıntılar ortaya çıkarmaktaydı. İhtiyacı karşılamak için 1973 yılında, köy merkezinde eskiden kahvehane olarak kullanılan köhne bir binada Yolbaşı Ortaokulu olarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlanmıştır. 11 yıl bu binada büyük fedakârlıklarla eğitime devam edilmiştir. Bu duruma çeşitli kanallar aracılığıyla çözüm aranırken sonunda şu anda okulun binasının yükseldiği arsa köy halkı tarafından yeni okul inşaatını başlatmak için elbirliğiyle alınmıştır. 1980 yılında yeni binanın inşasına başlanmış ve nihayet 1984 yılında inşaatı tamamlanan yeni binamıza yani bugün de hizmet verdiğimiz binaya taşınılmıştır.

 

         1984 senesinde Yolbaşı İlkokulu ve Yolbaşı Ortaokulu yeni binada birleştirilmiştir. Ama o zamanki öğrenci sayısının çok fazla olması sebebiyle Yolbaşı İlkokulu kapatılamamış ve bu okul 8 yıl daha eski binasında hizmet sunmuştur. 1992 yılında da Yolbaşı İlkokulu uygun şartlar oluştuğu için tamamen kapatılmıştır.

 

         Daha sonra İnci İlkokulu ve Pınarköy İlkokulu da kapatılarak bu bölgeler okulumuzun eğitim bölgesi içine dahil edilmiştir.

 

        Yaklaşık 15 yıldır Yolbaşı Beldesine bağlı tüm mahallelerin, İnci ve Pınarköy köylerinin öğrencileri okulumuzda eğitimini sürdürmektedir.

 

       Okulumuz 1998 yılından bu yana taşıma merkezidir. Yolbaşı Beldesine bağlı Cami  ve Cumhuriyet mahallelerinden gelen öğrenciler ile İnci ve Pınarköy köylerinin öğrencileri okulumuzun taşımalı öğrencileridir.     

 

        2012-2013 Eğitim öğretim yılıyla beraber okulumuz tek binada Yolbaşı İlkokulu ve Yolbaşı Ortaokulu olmak üzere iki eğitim kurumuna dönüştürülmüştür.

        1984'ten bu yana okulumuz modern altyapısıyla eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bu zaman içerisinde eğitim bölgemizin her tarafına imkânlarımız ölçüsünde eğitim ışığını taşımaya çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi